До 20 ч. местно време днес няма да се извършват полети от и за истанбулското летище "Сабиха Гьокчен", съобщи турската телевизия НТВ.

Работата на летището бе преустановена тази сутрин, след като пътнически самолет на турската нискотарифна авиокомпания Пегасус (Pegasus) излезе от пистата при приземяване на летището. При инцидента няма загинали или ранени. Авиокомпанията съобщи, че се води разследване.

Самолетът е извършил полет от Шарджа (Обединени арабски емирства). В изявление на истанбулското валийство бе посочено, че в самолета е имало 164 пътници, които са били евакуирани безпроблемно. 

В изявлението се казва още, че инцидентът е станал след приземяването на самолета заради лошите метеорологични условия - силен дъжд и ураганен вятър. 

В турския окръг Мерсин паднаха поройни дъждове, като количеството им е около 180 литра на квадратен метър. Проливните дъждове са придружавани и от силен вятър.

Един човек е бил открит мъртъв снощи в автомобила си, отнесен от водите на местна река. Няколко часа по-късно е било намерено още едно лице, което се е водило в неизвестност.