Турската национална авиокомпания "Търкиш еърлайнс" е отменила общо 180 полета за утре от летищата в Истанбул заради обилните снеговалежи.

В съобщението се посочва, че са отменени 162 полета на авиокомпанията на летище "Истанбул" и 18 полета - на летище "Сабиха Гьокчен". Уточнява се, че 60 от тях са международни полети. Отбелязва се, че е възможно броят на отменените полети да се увеличи.

Авиокомпанията "Пегасус ерълайнс" също е отменила 30 свои полета утре заради лошите метеорологични условия.

20-милионният мегаполис Истанбул осъмна днес под снежна покривка. През нощта заваля обилен сняг и покри европейската и азиатската части на града. На азиатския бряг продължава да вали сняг.

От истанбулското валийство обявиха двудневна ваканция за учениците и студентите, предаде БТА. Общините в мегаполиса обявиха вчера и днес служебен отпуск за персонала.

Видимостта по пътищата е намалена, на много са се образували преспи, има закъсали коли. Пътната полиция спря движението на тирове и на камиони от азиатската част на мегаполиса към европейката част, както и от Тракия към Истанбул.

Отменено е движението на корабите към Принцовите острови. Спрени са от движение морските автобуси от Истанбул към Ялова и Бурса.

Отменени са за днес пътническите автобуси от централната гара Есенлер и от междинните автогари за европейското направление. Пуснати са допълнителни влакове до редица селища в страната.

Граничните пунктове към България - Капъкуле и Хамзабейли, са отворени, по-тежка е обстановката на Дерекьой/Малко Търново, се посочва Дирекцията по трафика.