Екипи от професионални мениджъри управляват компаниите, които са част от PPF Group и ще продължат да го правят под ръководството на Ладислав Бартоничек, съобщиха от PPF. В групата влизат и собственикът на bTV Media Group – СМЕ, и телеком операторът Telenor.

Компанията заявява, че загубата на нейния основател няма да се отрази на оперативното функциониране на PPF Group и че има изградена детайлна система, чрез която управлява проектите си. Тя ще продължи да осъществява своите инвестиционни планове и визията, формулирана от Петр Келнер и неговия екип.

Обхватът на PPF Group се простира от Европа до Северна Америка и цяла Азия. Групата притежава активи на стойност 44 милиарда евро и управлява 98 000 служители в световен мащаб (към 30 юни 2020 г.). PPF работи в 25 държави.

Искаме да изразим своята благодарност за съболезнованията, благопожеланията и молитвите, отправени към опечалените. Съболезнования могат да бъдат изпращани по пощата до офиса на Петр Келнер /Office of Petr Kellner, Evropska 17, 160 00 Prague 6, Czech Republic/ или по имейл на адрес: condolences@ppf.cz.