Не спират реакциите след вчерашната историческа среща между Доналд Тръмп и Владимир Путин. Американският президент стана обект на остри критики заради изказването си, че Русия не се е намесвала в американските президентски избори.

Пред руския си колега Тръмп оспори заключенията на американските разузнавателни агенции, като каза, че Русия няма причина да се намесва в изборите. Сенаторът републиканец Джон Маккейн определи изявлението като "позорно изпълнение". Опозицията също реагира.

"В цялата история на САЩ американците никога не са виждали държавен глава, който подкрепя противник, така както президентът Тръмп подкрепи президента Путин”, коментира сенаторът демократ Чарлз Шумър.

По-късно Тръмп даде заден ход, като написа в социалните мрежи, че е уверен в „моите разузнавателни агенции."

В интервю за "Фокс нюз" Путин отново отхвърли обвиненията в намеса. "Това са вътрешнополитически игри на САЩ. Не превръщайте отношенията между Русия и Съединените щати в заложник на тази вътрешнополитическа борба”, каза той.

В интервюто Путин каза още, че Москва няма компромати за Доналд Тръмп, защото преди да се кандидатира за президент, не е представлявал интерес.