Лейди Колин Кембъл е британска аристократка, писателка и кралски биограф. Има издадени 8 книги за британското кралско семейство, 2 от който за принцеса Даяна, "Неразказваната история на кралицата майка", бестселърът "Меган и Хари - истината", за брака на кралицата с принц Филип и и за проблемите с децата, всички, без Едуард - разведени.

"Той не се интересуваше много от това, че принцеса Ан се развежда. Той не се интересуваше толкова много и от Сара или че Андрю се развежда. Той би предпочел браковете им да продължат, но приемаше, че когато нещата не вървят, трябва да се продължи напред с минимално суетене и максимална конструктивност.

Но когато ставаше въпрос за брака между Чарлз и Даяна беше различно, защото той беше принц на Уелс, той щеше да стане крал, тя трябваше да е кралица, синът им щеше да е крал някой ден. Беше много по-важно този брак да се запази.

Той не искаше Чарлз и Даяна да се разведат и направи всичко по силите си да ги задържи заедно, ако не наистина, то поне привидно. Но Даяна не искаше това. Аз знаех от нея и от много други хора, че тя искаше свободата си."

Снимка: Getty Images

Принцът на кралицата и принцесата на народа са си писали през годините на трудния брак на Чарлз и Даяна, разкрива още лейди Кембъл.

Принц Филип е писал много емоционални писма, когато осъзнава, че Даяна е сериозна в желанието си за развод. Той се опитва да й даде кураж, за да остaне в брака и британския двор.

"Моето усещане е, че принц Филип даде всичко от себе си, за да спаси този брак, но когато разбра, че тя е заговорничила и е оспорвала качествата на съпруга си Чарлз като наследник на трона - това прекрати отношенията им завинаги."

Последните дни животът на съпруга на кралица Елизабет преминават под сянката на скандала с внука му Хари и холивудската му съпруга Меган. 

Снимка: Getty Images

"Филип беше ужасėн. Всички бяха напълно ужасėни. Напълно неприемливо е за мъж от кралско семейство, който трябва да служи на нацията си. Има разлика между любов, свободно дадена, и продадена любов. Едната се казва проституция, другата се нарича служба. Той разбра разликата."

Принц Филип е имал много близка връзка с принц Хари преди Меган Маркъл. Двамата дори си приличат, казва кралският биограф лейди Колин Кембъл.

"И двамата бяха мъжествени. И двамата имаха еднакви интереси – поло, стрелба, риболов, всякакъв вид физически активности. И двамата имат черен хумор, но принц Филип слагаше службата на първо място над всичко. Той предаде на Хари капитанското генералство на флота след 64 години служба. И бeше много, много тъжен, че Хари го заряза след две години, за да избяга в Холивуд, за да прави пари за Меган, защото Меган не прие 40-те, 50-те милиона долара, които Хари струваше, за достатъчни, без да взема предвид, че всичките им разходи се покриваха от държавата.", издава подробности тя.

"Никой не е коментирал цвета на бебето" - казва лейди Кембъл по повод това как кралското семейство е приело интервюто на Хари и Меган за Опра Уинфри и най-вече - намека за расизъм с въпроса за цвета на кожата на наследника им.

"Принцеса Ан не искаше брака, защото видя, че Меган е напълно неподходяща за ролята на кралска херцогиня, че тя няма да се впише и че няма да проработи, защото тя е егоцентрична, не безкористна. Това беше очевидно. Принц Филип нямаше нищо общо с това."

"Никой от кралското семейството не е намеквал нищо за цвета на бебето. Нека си спомним, че по време на интервюто с Опра, без да включвам, че Меган се подхилкваше, тя и Хари не можеха да се разберат кога точно се е провел разговорът. Това ме навява на мисълта, че такъв разговор просто не е бил проведен."

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!