В Малайзия котка спаси собствениците си от пожар през нощта. В ранните часове на неделя двойка от град Куантан е събудена от домашния им любимец Хана.

Когато 45-годишният Рухайфи Исираф Саад и 41-годишната му съпруга Сити Зайнул се събуждат, установяват, че в къщата има късо съединение, а телевизорът в стаята гори и пуши, пише New Straits Times.

„Със съпругата ми се събудихме бързо, когато усетихме мирис на дим. Опитахме се да потушим огъня с вода. Жена ми хвърли влажна кърпа върху димящия телевизор. Бързата реакция ни позволи да потушим огъня за няколко минути“, разказва Саад.

По това време в други стаи на къщата е имало още 64 котки, така че благодарение на вниманието си, Хана спасила не само своите стопани.

Зайнул и съпругът ѝ живеят с котки, които са взели от улицата. Те са заедно от девет години. Преди няколко години са имали 80 котки. Двойката няма деца и затова животните, за които се грижат без чужда помощ, са им много ценни.

Електрозахранването в къщата на Саад и Зайнул все още не е възстановено, затова те временно живеят при роднини и посещават животните само през деня.