Коронавирусът достигна Европа, предават световните агенции. Здравните власти във Франция потвърждават за двама души, които са заразени. Единият е настанен за лечение в болница в град Бордо, а другият е в лечебно заведение в Париж. Не се съобщава как те са пренесли заразата на Стария континент. 

Пациентът от Бордо е на 48 години, от китайски произход и наскоро се е завърнал от азиатската страна, откъдето тръгна вирусът.

Очаква се броят на болните в Европа да се увеличи. Здравните власти във Франция препоръчват на хората, които имат симптоми да не тръгват към болниците, а да сигнализират на Спешния телефон, за да се избегне разпространението на болестта.

Днес излезе информация, че в Германия имат съмнения, че трима души са заразени с коронавируса. По-късно през деня клиничните резултати опровергаха притесненията на властите.

По последни данни 900 китайци са болни от смъртоносния вирус. До момента 26 пациенти са загубили живота си заради коронавируса.

В следващите пет дни се очаква китайските власти да изградят болница, където да бъдат лекувани заразените от новия вирус. 37 багера и 10 булдозера работят непрекъснато, за да подготвят терена за строежа. Болницата ще може да приеме 1000 пациенти. 

В най-застрашените райони на провинция Хубей са изградени пропускателни пунктове, където се следи за разпространението на заразата. В 11-милионния Ухан и в съседните големи градове, с общо 33 млн. жители, е въведена карантина.

Хотелите са празни. В Шанхай, макар и далеч от центъра на заразата, "Дисниленд" затвори врати. 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!