Мерките срещу коронавируса създадоха куриозна ситуация в Манчестър. Жителите от едната страна на улица в предградие на Манчестър са под карантина заради мерките срещу коронавируса, а от другата страна – живеят свободно.

Градчето Уигън също не е пощадено от пандемията, но е истински парадокс – на една и съща улицата половината от семействата са засегнати от коронавируса, а от другата половина са пощадени.

Създалата се ситуация доведе до объркване сред жителите. Стюарт е един от изправените пред дилема – да наруши правилата, или да не ходи на работа.

„Майка ми живее на няколко пресечки, а родителите на жена ми живеят малко по-надолу в квартала. Не можем да оставим 6-годишния си син при нито една от двете“, споделя мъжът.

Промяната в условията за ограничаването на разпространението на вируса коментира и Ана, която също живее в предградието на Манчестър:

„Чувства се сякаш сме се върнали в самото начало. Точно, когато мислехме, че има подобрение, се връщаме пак към първи стадий. Малко сме объркани - какво можем и какво не можем да правим?“.

С близо 2 милиона и 800 хиляди заразени Великобритания е сред най-засегнатите от COVID-19 държави. Обединеното кралство се нарежда на четвърто място в Европа по брой заразени.