Във Великобритания трети ден отбелязват 70-годишнината от управлението на кралица Елизабет II.

За кратко днес беше евакуиран емблематичният площад „Трафалгар“ в центъра на Лондон. Причината – изоставен съмнителен пакет.

Според непотвърдена информация малко след евакуацията се е чул и силен взрив. След като вдигнаха подозрителен автомобил от площада, от полицията обявиха, че нямат бъдещи притеснения и инцидентът няма терористичен характер.

Днес е и грандиозният концерт в Бъкингамския дворец с участието на едни от най-големите имена от световната сцена.

След като вчера не присъства на литургията в най-голямата лондонска катедрала, и днес кралицата ще наблюдава честванията в нейна чест по телевизията. От Двореца съобщиха, че тя е изпитала "дискомфорт" след първия ден на тържествата в нейна чест.

Едва за трети път от седемдесет години, Елизабет II няма да присъства на емблематичното конно надбягване в Епсъм, което е днес.

Все още не ясно дали кралицата ще се появи на грандиозния концерт в Бъкингамския дворец тази вечер, на който ще пеят световни музикални зност на него ще бвезди, сред които Андреа Бочели, групата Куин, Елтън Джон, Дяна Рос.

Със сигурност на концерта ще бъдат принц Чарлз и принц Уилям, които заедно със знаменитости като сър Дейвид Атънбъро и Дейвид Бекъм ще поздравят кралицата, на живо или пред телевизионните екрани, където се очаква да бъдат над един милиард зрители по целия свят.