Родителите учат децата си да не разговарят и не се доверяват на непознати и смятат, че те ще помнят и спазват това. Социален експеримент показва обаче, че непознат много лесно може да примами дете в дома си, дори майката да е на няколко метра.

Видеото на Джоуи Саладс – известен с номерата си в YouTube, шокира хиляди майки по света и най-вече няколко, които с очите си видяха как децата им пристъпват указанията да не говорят с непознат и тръгват доверчиво с него към дома му.

Саладс първо разговаря с майките и иска разрешението им да направи експеримента, а те, уверение в предпазливостта на децата си, се съгласяват.

Приближавайки към децата с кученце на име Поничка, той успява да ги примами встрани от детската площадка, откъдето ги отвежда за ръка, обещавайки им повече кученца, с които да си играят.

Според информацията към видеото над 700 деца биват отвлечени всеки ден. „Това прави над четвърт милион за година, обяснява Саладс и допълва: „Дали децата ви са в безопасност?”

Видеото се споделя активно и вече е видяно над 5 милиона пъти. Появиха се обаче и коментари, че Саладс преувеличава с данните и само създава паника сред родителите и техните деца.