Една жена е убита, а друга е ранена, след като микробус се блъсна в две автобусни спирки в Марсилия. Това съобщи източник от френската полиция, цитиран от Ройтерс.

Полицията изключи версията за терористичен акт.

35-годишният шофьор е арестуван и е с доказани психични проблеми.

Снимка: Reuters

Първо шофьорът се блъснал в спирка около 8:15 ч. местно време, а час по-късно се врязъл във втора на няколко километра от първата.

Според френски медии задържаният е познат на полицията.

По непотвърдена информация той има криминално досие, но не е известен на разузнавателните служби. Мъжът е с регистрации за кражби и притежание на оръжие и наркотици.

Преди обед полицията го задържа близо до старото пристанище – един от най-посещаваните от туристите квартали в Марсилия. До ареста се стигна след като очевидец успя да запише регистрационния номер на автомобила.

Колата е била открадната в събота, в нея е намерен документ от клиника с подробности за психиатричните проблеми на шофьора. Според прокурора в Марсилия няма данни за терористичен акт.

Снимка: Reuters

За момента няма информация за мотивите на задържания. За ареста му бяха вдигнати по тревога близо 100 служители на реда. 

Властите предупредиха чрез "Туитър", че полицията извършва операция на старото пристанище и съветваха хората да избягват този район.