Засилени мерки за сигурност във Франция часове преди началото на Евро 2016.

Освен опасенията за сблъсъци между агитки, най-сериозно предизвикателство за властите са фен зоните в градовете домакини.

Експерти коментират, че това са локации, на които ще се събират над 100 хил. души.

В условията на максимална терористична заплаха във Франция фен зоните поставят много въпроси.

Очаква се всички световни медии да присъстват на спортното мероприятие. Затова евентуалните инциденти ще превземат ефира в реално време.

Ще присъстват и привърженици от различни страни, по този начин превръщайки се в приоритетни цели за терористични организации.

Затова Франция инвестира много в присъствието на полицаи, военни и частни охранители в един от най-богатите райони на Париж.

"Дори всички тези полицаи да си вършат добре работата, пак е възможно да има убийства и екзекуции", коментират някои от минувачите.

Според други предприетите мерки за сигурност са прекалени.

"След всичко, което се случи през последната година, мерки са взети. Е, може да има сблъсъци на агитки. Феновете много обичат бира...", заявяват други.

След щателна проверка десетки момичета и момчета ще влязат в зоната, за да поемат обслужването в десетките барове и ресторанти.

"Не трябва да се оставяме на страха. Ако всичко мине добре, ще съжаляваме, че не сме работили тук", коментира една от девойките.

А докато Франция демонстрира полицейска мощ, други европейски държави я критикуват за липсата на инвестиции в разузнаването.

Най-голямата фен зона ще бъде открита 24 ч. преди началото на Евро 2016 от световнизвестния диджей Давид Гета. Остава и все толкова празнично и без инциденти да бъде закрита и на 10 юли.