Действащият кмет на румънския град Кълъраш, който се намира на брега на река Дунав срещу Силистра, е починал тази сутрин, след като се е заразил с коронавирус, съобщава информационният сайт Зиаре, цитиран от БТА.

59-годишният Даниел Драгулин се е заразил по време на предизборната кампания за местните избори на 27 септември, на които той не успя да спечели трети мандат.

Драгулин на два пъти се поставяше в самоизолация след контакти със заразени хора. Последната седмица преди местния вот той не можа да участва в предизборната кампания, защото вече бе заразен.

Управляващата Национално-либерална партия (НЛП) публикува прессъобщение, в което изказа съболезнования за кончината на кмета, който бе председател на местната организация на либералите в Кълъраш и заместник-председател на НЛП.

Премиерът Лудовик Орбан също изказа съжаление за загубата на "добрия приятел и колега Дан Драгулин". Орбан уточни, че Драгулин е имал и други здравословни проблеми.

На изборите на 27 септември Дан Драгулин бе победен от кандидата на опозиционната Социалдемократическа партия Мариус Дулче.