Гневен съм, че тези терористи взеха нарочно на прицел невинни хора. Но те няма да победят в нашия град Лондон. Това обяви кметът на Лондон Садик Хан тази сутрин след терористичната атака в центъра на британската столица снощи.

Той предупреди, че ще има засилено полицейско присъствие по улиците на града.

„Аз съм кмет от 13 месеца и вярвам, че нашата полицейска система е най-добрата в света. Бих искал да кажа на хората да запазят спокойствие и да бъдат бдителни. Нивото на тревога остава сериозно. Има все още риск от заплахи и атаки. След заседание на правителствения кризисен комитет "Кобра" съм сигурен, че полицията ще направи изявление”, заяви Садик Хан.
Той обяви още, че насрочените за 8 юни парламентарни избори няма да бъдат отменени.

„Изборите няма да бъдат отменени и ние ще отидем да гласуваме. Някои може и да не разбират защо казвам това сега, но аз не подкрепям идеята за отлагането на изборите. Трябва да разберем, че онова, което тези терористи мразят, е демокрацията. Ние сме най-сигурният град в света. Нашите полицаи са добре подготвени” подчерта кметът.

Той потвърди, че 6 души са загинали при нападението снощи, над 40 са ранени и са приети в болници. Някои от ранените са в критично състояние.