Дневното производство на ваксини срещу COVID-19 в Китай към момента е достигнало 5 милиона дози. Това е три пъти повече от произвежданите 1,5 милиона дневно на 1 февруари, предаде "Ройтерс", позовавайки се на китайски официални медии.

Според данни на китайската агенция "Синхуа" през изминалия уикенд в страната са поставени 80,5 млн. дози, което е значително увеличаване на темпа на ваксиниране в сравнение със 75 млн. дози, които са поставени до събота.

Снимка: Ройтерс

По официални данни на "Ройтерс", на 21 и 22 март са поставени средно 2,8 млн. дози дневно, докато между 15 и 20 март са отчетени 1,7 млн. дози средно на ден.

Според Китайския център за контрол и превенция на заболяванията от април се очаква значително увеличаване на дневния темп на имунизация.

Снимка: Ройтерс

Китай бе сред първите държави, които започнаха да прилагат препарати за имунизация  миналата година , но степента на ваксинация е изостанала от тази на страни като Израел и САЩ.

На този фон азиатската страна си е поставила за цел да ваксинира 40% от 1,4-милиардното си население до средата на годината, отбелязва „Ройтерс”.