Севернокорейският лидер Ким Чен-ун нарече американския президент Доналд Тръмп умствено нестабилен. Той го предупреди, че ще плати скъпо за заплахите за пълно унищожение на страната му, направени във вторник пред Общото събрание на ООН.

Тръмп е негоден да бъде върховен главнокомандващ на Съединените щати, той е мошеник и гангстер, който обича да си играе с огъня, се казва още в официалното изявление на Кин Чен-ун.

 

Снимка: EPA
Ще накарам мъжа начело на върховното командване на САЩ да си плати скъпо за речта, в която призова за пълно разрушение на Корейската народно-демократична република, се казва в изявление на Ким Чен-ун. То е направено в отговор на речта на Тръмп пред Общото събрание на ООН във вторник.

В същото време външният министър на Северна Корея И Йон-Хо предупреди, че Пхенян може да тества водородна бомба над Тихия океан.

Той определи заплахите към Северна Корея от страна на Тръмп като "кучешки лай".

Ким Чен-ун ще бъде подложен на изпитание, с каквото досега не се е сблъсквал, закани се на свой ред Доналд Тръмп, предаде Ройтерс.

"Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун, един очевидно луд човек, който няма нищо против да мъчи с глад или да убива народа си, ще бъде подложен на изпитание като никога досега", написа Тръмп.

Войната на думи между Вашингтон и Пхенян се отразява дори и на спорта. Франция предупреди, че няма да участва в Зимните олимпийски игри в Южна Корея, ако сигурността на атлетите не е гарантирана. Игрите ще се проведат през 2018 година, само на 80 километра от демилитаризираната зона между Южна и Северна Корея.