Комедийната актриса Кейти Грифин се извини през сълзи за фотосесията, в която държи фалшива "отрязана" глава на американския президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс. На пресконференция тя заяви, че с кариерата й е свършено и че Тръмп я е съсипал.

Грифин изгуби и работата си в Си Ен Ен, след като телевизията прекрати договора си с нея за участие в новогодишната програма. В продължение на десетилетие тя бе водещ на годишното специално предаване заедно с кореспондента и водещ на Си Ен Ен Андерсън Купър.

"Не мисля, че ще имам кариера след всичко това", призна днес 56-годишната Грифин. Тя допълни, че след случилото се е получила смъртни заплахи.

Самият Тръмп вече осъди кадрите и заяви, че те са травмирали семейството му, особено най-малкия му син – 11-годишния Барън.

Най-големият му син Доналд младши пък призова работодателите да прекратят отношенията си с Грифин.

Съпругата на президента Мелания Тръмп също заклейми видеоклипа. "За мен като майка, като съпруга, като човек тази снимка е много разстройваща. Като си помислим за някои зверства по света в наши дни, такава снимка е неприемлива, човек се замисля за умственото здраве на този, който я е направил", каза в изявление първата дама.

Днес Грифин повтори извинението, което публикува в социалните мрежи във вторник, но подчерта, че не я е страх от Доналд Тръмп и възнамерява да продължи да си прави шеги за президента.

Кадрите предизвикаха остри критики и от страна на демократите. Челси Клинтън, дъщеря на бившия президент Бил Клинтън, изрази неодобрението си. "Това е нещо ужасно и погрешно. Никога не е забавно да се правят шеги за убийството на президент", заяви тя.