Съпругата на британския принц Уилям - Кейт Мидълтън, се извини с писмо до ирландската гвардия — пехотен гвардейски полк на британската армия. Тя изразява своето съжаление, че ще пропусне последната репетиция за Trooping the Color - церемониално събитие, което се провежда всяка година и отбелязва официалния рожден ден на британския монарх.

Британските медии коментират, че с писмото си Кейт Мидълтън нарушава мълчанието си, установено през последните месеци. 42-годишната херцогиня на Кеймбридж се оттегли от публичните си изяви поради раково заболяване.

„Исках да ви пиша и да ви уведомя колко съм горда от целия полк. Оценявам всички, които имат участие тази година - тренирахте месеци наред и отделихте много часове, за да гарантирате, че униформите и движенията ви ще бъдат безупречни“, пише Кейт.

Тя допълва, че за нея ролята ѝ на полковник в ирландската гвардия е „чест“ и се надява да може отново да представлява полка „много скоро“.

„Моля, предайте моите извинения на целия полк. Надявам се, че ще мога да ви представлявам всички още веднъж много скоро“, казва Кейт.

В края на 2022 година Кейт Мидълтън получи титлата, след като крал Чарлз III я назначи за нов почетен полковник в ирландската гвардия.

Британската армия първоначално беше включила Мидълтън в уебсайта си като участник в последната репетиция преди парада, който тази година ще бъде на 15 юни.

Снимка: Ройтерс

Преди дни британските медии коментираха, че все още не се изключва възможността Кейт Мидълтън да се появи на Trooping the Colo, но всичко зависи от това как ще се чувства по време на лечението си от рак.

Тази година балконът на Бъкингамския дворец може да изглежда доста по-празен от обичайното. Смята се, че крал Чарлз, следвайки традицията от последните две години, ще поиска само работещи членове на кралското семейство да се присъединят към него за кулминацията на празненствата за рождения му ден.