Кейт Мидълтън пътува за първи път след операцията, която претърпя миналия месец. Британските медии съобщават, че 42-годишната принцеса е напуснала замъка Уиндзор, където се възстановяваше.

Тя е пътувала до имението им Сандрингам, за да прекара време със съпруга и децата си. „Принцесата се възстановява добре и очакваше с нетърпение да смени обстановката. Тя ще може да се възстанови по-добре в Норфолк, където са принц Уилям и децата“, казва близък до семейството пред в. „Дейли мейл“. 

През януари от двореца Кенсингтън обявиха, че принцесата на Уелс е претърпяла планирана коремна операция в Лондонска клиника и отлага всичките си публични ангажименти до Великден. Хирургичната интервенция беше успешна и тя се върне в дома си.

Крал Чарлз III също е в имението Сандрингам, след като стана ясно, че е болен от рак. Той изрази своята „сърдечна благодарност“, че е получил такава подкрепа от страна на обществеността. „Както всички, които са били засегнати от рак, знаят, подобни добри мисли са най-голямата утеха и насърчение“, каза 75-годишният монарх, цитиран от Би Би Си.

Припомняме, че новината за диагнозата беше обявена от Бъкингамския дворец на 5 февруари. Ракът му беше открит по време на лечение за увеличена простата през януари. Въпреки че видът тумора не се уточнява, от двореца потвърдиха за медиите, че не става дума за рак на простатата.