Кати Грифин разкри, че се е борила със зависимостта си към хапчетата и мислите за самоубийство - след негативната вълна от реакции, която последва заради противоречива снимка през 2017 г.

60-годишната актриса, която в понеделник разкри, че се бори с рак на белия дроб, сподели пред ABC News подробности за последните четири години от живота си и негативната спирала, в която е попаднала - след като се сблъсква с негативната реакция, породена от снимка, на която позира с окървавена глава, наподобяваща тази на тогавашния американски президент Доналд Тръмп.

След като се извинява за случилото се, но впоследствие се отказва на извинението, Грифин поема през 2017 г. на турне, наречено "Laugh Your Head Off". Тя отбелязва, че точно по това време е започнала да приема хапчета, което е довело до битка със зависимостта към тях и в крайна сметка - до опит за самоубийство.

"Казах си: Е, аз дори не пия... Голяма работа, вземам няколко хапчета от време на време, кой не взема?", казва тя в интервю пред ABC News.

На актрисата първоначално е предписан Provigil от лекар, като медикаментът много скоро е последван от рецепта за друг - Ambien, който да й помага да заспи, както и болкоуспокояващи. Звездата казва, че зависимостта й от хапчета започва да "излиза много бързо извън контрол".

Пристрастяването й към хапчетата бързо води и до мисли за самоубийство. Тя казва, че в този етап животът й е бил посветен на това да се качи на сцената и да покаже на хората колко е издръжлива. На фона на огромната негативна реакция към снимката с "главата на Тръмп", тя споделя, че започва да чувства, че нейните критици може би са прави и че няма да има следваща глава в кариерата или живота й.

На фона на последиците след снимката Грифин казва, че не само е получавала смъртни заплахи, но и че близките й са били тормозени със заплахи за живота им.

Комедиантката казва, че с ескалиране на зависимостта й към хапчетата, нейните мисли за самоубийство се превръщат в мания. Тя дори стига дотам, че пише предсмъртно писмо и прави неуспешен опит да отнеме живота си. Грифин е настанена в психиатрична клиника, като впоследствие работи със специалисти, които й помагат да се изчисти от зависимостта си към медикаментите.

Вижте повече за Кати Грифин в Ladyzone.bg.