Шест деца са сериозно пострадали при катастрофа в покрайнините на град Мелбърн в Австралия, предаде Асошиейтед прес, като се позова на длъжностни лица, цитирани от БТА.

Камион е блъснал училищен автобус, като при инцидента някои от учениците са останали заклещени в него, отбелязва агенцията.

В автобуса е имало 45 деца. Той е бил ударен от камиона отзад и после се е преобърнал на кръстовище в предградието Айнсбъри.

Един възрастен и 21 деца са били откарани в болница. Шест от децата са със сериозни травми, се казва в изявление на бърза помощ. Състоянието на останалите 16 деца е стабилно.

Шестте деца са прекарали известно време заклещени в преобърналия се автобус и екипи за спешна помощ е трябвало да влязат в него през прозорец на покрива му.

Шофьорът на автобуса се е отървал с леки наранявания, а полицията е разпитала шофьора на камиона, който също не е пострадал.

Учениците са се прибирали от намиращото се наблизо основно училище "Ексфорд" след участие в състезание по лека атлетика за деца от 8 до 11-годишна възраст.