Правителството на Южна Корея въведе тази събота допълнителни мерки срещу разпространението на коронавируса след скок на случаите на заразяване за втори пореден ден, съобщиха ДПА и „Ройтерс“.

През последното денонощие в страната са регистрирани 166 нови случая на коронавирус, от които само 11 са внесени от чужбина. Вчера бе съобщено за 138 случая за денонощие. Общият брой на заразените в страната достигна 15 039, а на починалите - 305.

В отговор на внезапния скок на броя на заразените правителството наложи редица ограничения в района на Сеул и съседната провинция Кьонги-до. Социални центрове, библиотеки и музеи ще останат затворени през следващите две седмици. Клубове, караоке барове, спортни салони и концертни зали също може отново да бъдат затворени, ако не спазват предписанията за предпазване от коронавируса. Футболните и бейзболните мачове отново ще се играят без публика, след като стадионите досега бяха частично отворени за феновете.

Снимка: btvnovinite.bg

Новите мерки срещу разпространението на COVID-19 в Южна Корея идват на фона на многохилядни протести в Сеул, въпреки забраните за масови събирания. Повод за недоволството редица консервативни обществени групи е разкритието за поредица от секс скандали с представители на държавната администрация и новата политика на президента Мун в областта на недвижимите имоти, съобщава „Ройтерс“.