Южнокорейският мегахит „Гангнам стайл“ може да бъде свален от плейлистите във фитнес залите в големия регион на Сеул, съгласно новите правила, насочени към спиране на нарастващия брой на коронавирусни инфекции, съобщи АФП.

Наредбите, целящи да спрат посетителите на залите да дишат твърде учестено или да пръскат пот върху другите, забраняват на спортните центрове да пускат музика с по-бързо темпо от 120 удара в минута по време на групови упражнения като зумба и спининг.

Нововъведените мерки предизвикаха бунт в интернет пространството, а в мрежата вече се разпространява и списък с „безопасни“ песни.

Собствениците на фитнес залите също гледат с присмех на мярката и поставят под съмнение нейната ефективност.

Процентът на инфекциите в Южна Корея остава нисък според световните стандарти – дневно новозаразените са малко повече от 1000 на ден, но това е най-високият брой от началото на пандемията в страната, а нови черни рекорди бяха установени в три последователни дни.

Това силно разтревожи властите в Южна Корея, тъй като ваксинационната кампания в страната също върви бавно поради забавените доставки на ваксини.