„Хизбула“ потвърди смъртта на втория по важност командир във военното си крило.

Загиналите в израелския удар срещу Бейрут са вече 37, а Израел и групировката продължават да си разменят ракетни удари на фона на призивите за сдържаност в региона.

На кадри се вижда активираната ПВО система в Северен Израел срещу ракетите на „Хизбула“.

От израелската армия заявиха, че нанасят нови удари на ливанска територия. На този фон жертвите в Ливан след взривовете на пейджъри и уоки-токита нарастват на 39. 

Спасителни екипи все още разчистват останките от сградите в Бейрут, ударен вчера.

Секретариатът на ООН призова Израел и Ливан за деескалация и заяви, че единственият път към мира е спирането на огъня в Ивицата Газа.

 

„Aко нещата продължат, както са, рискуваме да видим пожар, който може да заличи дори опустошението и страданието, наблюдавани досега. Още не е късно да избегнем подобно безразсъдство“, каза Розмари Дикарло, заместник генерален секретар на ООН по политическите въпроси.

Междувременно Израел удари училище в Ивицата Газа, приютило разселени хора. Поне 22-ма души са загинали според здравните власти, контролирани от „Хамас“. Тел Авив заяви, че целта е била команден център на групировката. 

Снимка: Ройтерс

Според здравното министерство в Газа повечето от загиналите са жени и деца. Медийната служба на контролираното от "Хамас" правителство заяви, че сред убитите са 13 деца, включително 3-месечно бебе, и шест жени.