Принц Филип бе изписан от болницата днес след лечение на инфекция на пикочния мехур, заради която бе принуден да пропусне част от диамантния юбилей на кралица Елизабет II, съобщава CNN.

Дукът на Единбург навършва 91 години в неделя. Той бе хоспитализиран в понеделник в лондонската болница „Крал Едуард“ VII, след като разви инфекция на пикочния мехур.

Принц Чарлз спомена отсъствието на баща си в обръщение към хилядите събрали се в двореца за празничния концерт в понеделник вечер. Освен концерта Филип изпусна благодарствения молебен, тържествения обяд и празничното шествие в чест на 60-ата годишнина от коронясването на Кралицата.

През декември принцът прекара четири дни в болница, включително Бъдни вечер и Коледа, заради запушена коронарна артерия.

Филип е съпруг на Кралицата от ноември 1947 г. Роден е на гръцкия остров Корфу през 1921 г. Напуска Гърция със семейството си още когато е на 18 месеца след революция в страната и абдикацията на крал Константин. Фамилията отива в Париж, а след това в Англия през 1928 г. Посещавал е училище в Германия. Филип се отказва от гръцката си титла, след като става натурализиран британец през 1947 г.