Днес излезе от печат последният печатен брой на американското седмично списание "Нюзуик". На първата корица е поместена черно-бяла снимка на зданието, в което се намира нюйоркската редакция на списанието.

Следващите броеве на "Нюзуик" ще се разпространяват единствено в електронен формат, както бе съобщено още през юли тази година, припомни БТА.

Списанието е основано през 1933 г. от бившия редактор на списание "Тайм" Томас Мартин. През август 2010 г. списанието бе купено от милиардера Сидни Харман от корпорацията "Вашингтон пост" за 1 долар. Едновременно с това Харман поел и задълженията, които към момента на покупката възлизали на над 70 милиона долара.

През ноември същата година "Нюзуик" се обедини с интернет изданието "Дейли бийст". Главен редактор на обединената редакция стана Тина Браун от "Дейли бийст", която преди това е била главен редактор на списанията "Венити феър" и "Нюйоркър". Според нея преминаването към цифров формат е "нова глава" в историята на списанието.

На 7 декември германското издание на „Financial Times” излезе с черна първа страница. На корицата отпечатаха думите "Endlich schwarz" ("Най-после на черно"), а от заглавието на изданието Financial Times Deutschland останаха буквите Final Times Deutschland. В края на ноември издателската къща Gruner+Jahr обяви, че изданието предстои да отпечата последните си броеве, след като работи 12 години на загуба.