Полицията в Нова Зеландия повдигна обвинение на 26-годишен мъж за убийство на 22-годишна студентка от Обединеното кралство.

Нейното име е Грейс Милейн, тя е от Есекс и за последно е била видяна на 1 декември.

Вчера бащата на изчезналото момиче, който спешно отлетя за Нова Зеландия, призова всеки, който има информация за нея, незабавно да сигнализира властите.

Снимка: Reuters

„Грейс е прекрасна, отзивчива и забавна. Винаги ни се обажда редовно”, каза пред журналисти разтревоженият баща. Той е на 60 години и е предприемач. 

22-годишната Грейс е пристигнала в Нова Зеландия след престой в Перу – младата жена се е дипломирала от университета и е решила да се отправи на едногодишно пътешествие по света.

Семейството разказа, че дъщеря им постоянно им изпращала снимки от различни локации и разказвала за приключенията си.

„Изключително разстроени сме и ни е трудно да обясним през какво минаваме в момента”, каза още бащата Дейвид.

Полицията в Нова Зеландия веднага заподозря, че най-вероятно се е случило фаталното, а днес стана ясно, че е задържан 26-годишен мъж, видян с Грейс в деня преди да изчезне.

Открита е и кола, за която от полицията считат, че има връзка с убийството.

„Знам, че тази вечер молитвите на всички в Нова Зеландия ще са отправени към семейството на Грейс. Искам да уверя всички – тук и зад граница, че полицията на Нова Зеландия прави всичко възможно, за да я намерим”, заяви началникът на полицията Скот Биърд. 

По думите му случаят вече се разглежда като убийство.

Разследващите търсят и липсващи вещи на младата жена, сред които паспорт, часовник и сребърен синджир.