Отвлечената от „Хамас“ израелско-германска гражданка Шани Лоук вероятно е мъртва. Това съобщава майка ѝ Рикарда Лоук. Момичето е в неизвестност след атаките на терористичната групировка по време на последното ѝ парти на музикалния фестивал „Супернова“ в Израел.

Снимка: Twitter/nexta_TV

Пред германски медии майката заявява, че според информация на израелските военни ДНК проба, взета от част от черепна кост, е на Шани. Тялото на момичето обаче все още не е намерено.

Сестрата на Шани също потвърждава смъртта ѝ в социалните мрежи. Ади Лоук пише в Инстаграм, че Шани е убита при „клането в Реим“ - препратка към нападението на „Хамас“ от 7 октомври в южната част на Израел, близо до Ивицата Газа.

Снимка: Twitter/Rishi Bagree

От съобщенията обаче не става ясно къде и кога е намерен фрагментът от черепа ѝ.

22-годишната Шани Лоук присъства на музикалния фестивал „Супернова“ близо до кибуца Реим, когато въоръжените бойци откриват огън. Ужасените посетители започват да бягат през пустинята, но над 260 души са убити, а други са взети като заложници. Сред тях е и Шани.

Скоро след атаката в социалните медии започва да се разпространява видеоклип, на който се вижда как тялото на млада жена е разхождано по улиците, заобиколено от въоръжени бойци и други хора, които крещят „Аллах Акбар“.

Снимка: Twitter/The Telegraph

Жената е лежи с лицето надолу в задната част на камион, но семейството на Шани твърди, че я разпознава по растите и специфичните ѝ татуировки.

Снимка: New York Post

Въпреки че в интернет се появяват спекулации, че Шани е мъртва, майка ѝ по това време вярва, че е жива... До днес. Пред германския телевизионен канал RTL Рикарда Лоук заявява, че вероятно дъщеря ѝ е мъртва от 7 октомври и е простреляна в главата от „Хамас“.

„Поне не е страдала“, казва Рикарда за дъщеря си.

По данни на израелските власти при атаките на „Хамас“ са убити повече от 1400 души, но идентифицирането на някои се бави поради лошото състояние на някои от телата.

Вследствие на нападението над 220 души са взети за заложници, а официално четирима души са освободени.

Снимка: Ройтерс

Хиляди са жертвите и от палестинска страна. Според министерството на здравеопазването там от началото на ответните бомбардировки на Израел са загинали над 8000 души.

Всичко за конфликта в Близкия изток следете тук: