Ключов балотаж в Съединените щати. В щата Джорджия се провеждат частични избори за две места в американския Сенат. Изходът ще определи баланса на силите в Горната камара на Конгреса.

В последните часове на предизборната кампания се включиха президентът Доналд Тръмп и избраният за държавен глава Джо Байдън.

Досегашните двама сенатори-републиканци от Джорджия защитават местата си срещу двама демократи.

Ако статуквото се запази, Републиканската партия ще има 52 от общо 100 места в Сената и ще може да блокира инициативите на бъдещия президент.

При успех на демократите двете партии ще разполагат с по 50 представители. Тогава решаващ глас ще има избраната за вицепрезидент Камала Харис.

Ако статуквото се запази, Републиканската партия ще разполага с мнозинство от 52 от общо 100 места. При успех на демократите те, както републиканците, ще имат по 50 места в Сената. Тогава решаващ глас ще има бъдещият вицепрезидент Камала Харис.

На фона на вота в Джорджия във Вашингтон беше арестуван лидерът на крайнодясната организация "Прауд бойс" - Енрике Тарио. Той е обвинен, че е изгорил флаг на движението "Животът на чернокожите има значение". Това се е случило по време на протест в подкрепа на Доналд Тръмп.