Днес продължават преговорите за съставяне на правителство между експертите на "Има такъв народ" и на другите четири партии.

В Народното събрание се събра комисията по правилника. Преди заседанието информацията за предстоящите преговори е оскъдна, но днес следобед ще се водят разговори на експертно ниво в сектор "Правосъдие". Това обяви пред bTV председателят на парламента Ива Митева.

„Все още не е връчен проучвателния мандат. Нека президентът да го връчи, имаме срещи по секторна политика, по-скоро за правосъдие, но нищо не знам подробно и аз също. Разговаряйте с ръководството на партията“, каза Ива Митева.

"Ние със сигурност ще имаме собствени промени. За нас е важен парламентарният контрол, за нас е важно да се финансира на светло експертизата на народните представители", каза Мария Капон от ИБГНИ.

"Ние си държим на правилника от 44-ото Народно събрание и да останат процедурите, които гарантират позицията на опозицията на трибуната. Те оставиха правилник паметник на глупостта в 45-ото Народно събрание, да си го оправят", каза Анна Александрова от ГЕРБ.

"ДБ ще настоява за две основни неща, свързани с процеса на модернизация. Предвиди се в 45-ото НС да се комуникира с електронни подписи и за едно по разумни гаранции за по-качествен законодателен процес и създаване на Комисия за иновации и електронно управление", заяви Надежда Йорданова от „Демократична България“.

„Ние не участваме в преговорите, казахме каквото имахме да кажем“, коментира Йордан Цонев от ДПС.

С четири партии проведоха разговори победителите на парламентарните избори от "Има такъв народ" в края на миналата седмица. След "Демократична България", БСП и "Изправи се БГ! Ние идваме!", разговорът с ДПС в неделя беше последен.