В Италия ще бъдат изградени 1500 временни павилиони за ваксинация.

Пунктовете ще бъдат изградени от дървен материал и декорирани с графично лого на цвете, предназначено да символизира регенерацията.

Павилионите ще бъдат инсталирани в Италия от януари, когато страната ще започне да имунизира населението си с ваксина срещу COVID-19.

Снимка: Stefano Boeri Architetti

Дизайнът на мобилните пунктове беше представен от италианския архитект Стефано Боери, който заедно с екип от консултанти е разработил логото и визуалната идентичност на кампанията за разпространението на ваксините в страната.

Общо 1500 временни павилиона с кръгла форма ще бъдат изградени на италианските площади и градски центрове, потвърдиха от студиото на Боери пред Си Ен Ен.

Снимка: Stefano Boeri Architetti

Павилионите ще имат интериор и конструкция от дърво, както и текстилно покритие от външната страна, декорирано със символа на цветето иглика.

Стефано Боери коментира, че архитектурният проект е създаден с идеята да "бъде символ на спокойствието и регенерацията".

"Ваксинирането ще бъде акт на гражданска отговорност, любов към другите и преоткриване на живота. Ако този вирус ни е затворил в болниците и домовете, ваксината ще ни върне обратно в контакт с живота и природата, която ни заобикаля", допълва архитектът.

Снимка: Stefano Boeri Architetti

Стефано Боери е работил безплатно по проекта за временните павилиони за ваксинация, съобщават от студиото му Stefano Boeri Architetti.

Боери е един от най-известните архитекти в Италия, известен със своята сграда "Il Bosco Verticale", или "Вертикалната гора", чиято фасада изобилства от живи дървета и пищна зеленина.

Повече от 65 000 смъртни случая, причинени от новия коронавирус, са регистрирани в Италия, сочат данните на университета "Джон Хопкинс". Страната е с най-много смъртни случаи от COVID-19 в цяла Европа.