Италиански тийнейджър преживял най-голямата изненада в живота си, когато вдигнал телефона и разбрал, че му се обажда папата, съобщи ДПА.

Папа Франциск позвънил в дома на 19-годишния Стефано Кабица от Камин, в покрайнините на Падуа, в отговор на писмо, което младежът изпратил до него по кардинал, с когото се срещнал в Рим.

„Не можех да повярвам. Около осем минути се смяхме се и се шегувахме. Той се обади към пет следобед, защото първият път не ме намерил", цитира думите на момчето местният вестник „Гадзетино". „Това определено бе най-хубавият ден в живота ми", казва Стефано.

Кабица, който е студент и любител футболист, каза че понтифът е настоял младежът да му говори на „ти", а не на „вие". Откакто бе избран за папа през март, Франциск неведнъж е изненадвал наблюдателите, избягвайки разкоша и протокола.

„Мислите ли, че апостолите са говорели с Исус на „вие"? Или че са го наричали "Ваше превъзходителство"? Те са били приятели като нас двамата, а аз съм свикнал да се обръщам към приятелите си на „ти", е казал по телефона папата на Стефано.