Историята на тормозено в училище дете трогна света.

Клипът, в който Кийтън Джоунс от Ноксвил, Тенеси, през сълзи споделя на какво е подложен в училище, стана хит в мрежите, беше споделен хиляди пъти и предизвика вълна от съпричастност от редица популярни световни звезди.

Майката на Кийтън публикува видеото в петък. Тя написа, че той поискал да се прибере за пореден път по-рано от училище, защото се страхувал да обядва там. 

Просто от любопитство - защо тормозят хора в училище, какъв е смисълът? Как може да намираш радост в това да си груб с невинни хора?", пита през сълзи Кийтън.

„Наричаха ме „грозник“, казаха, че нямам приятели“, споделя още той. „Хората, които са различни, не трябва да бъдат критикувани за това. Вината не е тяхна", допълва момчето.

От разказа на Кийтън се трогнаха звезди като Крис Евънс, Селена Гомес, Марк Хамил, както и синът на президента Доналд Тръмп.

„Не им позволявай да ти повлияят. Обещавам ти, че нещата ще се променят. И докато тези ужасни деца се чудят какви хора искат да бъдат, какво ще кажеш ти и майка ти да дойдете на премиерата на новия филм „Отмъстителите“ в Ел Ей догодина?“, написа актьорът Крис Евънс.

Доналд Тръмп младши пък го покани да му гостува с близките си.

Звездата от "Междузвездни войни" Марк Хамил призова момчето да не се чуди защо хората, които тормозят другите са такива. "Те са тъжни хора, които мислят, че да наранят друг ще ги накара да се чувстват по-добре, защото не харесват себе си. Те завиждат, защото си умен и красив".

Подкрепата и добрината в историята обаче бяха засенчени от скандал с майката на Кийтън. Кимбърли Кийтън беше обвинена, че е расист и че е експлоатирала сина си, опитвайки да събира пари в сайтове за дарения, съобщава „Индипендънт”.

„Видеото на Кийтън Джоунс (…) е сърцераздирателно и симпатизирам на детето”, написа в „Туитър” Тарик Нашиид, но „майка му Кимбърли може би е расист и има доста притеснителни постове за тормоз над черни протестиращи”.

В туита си Нашиид е публикувал и снимки, които показват майката до бойния флаг на Конфедерацията. По време на гражданската война в САЩ Конфедерацията се бори да запази робството в страната.