Испанец е сред десетките ранени при снощното терористично нападение в Лондон, съобщи испанското външно министерство, цитирано от Асошиейтед прес. Говорител уточни, че раненият е настанен в болница, но състоянието му не е тежко.

Кралят на Испания Фелипе Шести и премиерът Мариано Рахой изразиха дълбоки съболезнования за жертвите на нападението.

Кралското семейство е написало в "Туитър": "Британският народ ще се съвземе след това варварство и безумие. Днес ние сме обединени в болката и в неуморната битка в защитата на свободата."

Снимка: Reuters

Един френски гражданин е загинал, а други седем са ранени, съобщи министърът на външните работи на Франция Жан-Ив льо Дриан, цитиран от АФП.

Министърът посочи, че мъжът е един от седемте убити по време на терористичното нападение, докато седмината са сред ранените. Той добави, че четиримата от ранените му сънародници са в критично състояние.

„Един френски гражданин не може да бъде открит“, каза още Льо Дриан, цитиран от агенция „Фокус”.

По последни данни убитите в атаката са 7, а ранените са 48.

Снимка: Reuters

Един канадски гражданин е сред убитите при терористичната атака в Лондон снощи, съобщи днес премиерът Джъстин Трюдо, цитиран от Ройтерс и Асошиейтед прес.

"Сърцето ми е разбито", казва Трюдо в изявление. Той не даде подробности за самоличността на жертвата от уважение към нейното семейство.

"Канада осъжда строго безсмисленото нападение... при което бяха убити и ранени много невинни хора", подчертава Трюдо.

До момента няма информация за пострадали български граждани след атаката на „Лондон бридж” късно снощи. Това заяви посланикът ни във Великобритания Константин Димитров.

Той коментира, че щабът за извънредни ситуации в посолството следи ситуацията над 10 часа и ако се появи подобна информация ще бъдат уведомени.

За момента гражданите са съветвани да избягват района на „Лондон бридж”.

Снимка: Reuters

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурния телефон на българското посолство в Лондон: при избиране от Обединеното кралство: 020 7581 3144, при избиране от България: 00 44 20 7581 3144.

Британските власти са публикували горещи телефони, на които също може да се получи информация за пострадали граждани във връзка с инцидентите: при избиране от Обединеното кралство: 0800 096 1233; 0207 158 0197, при избиране от България: 00 44 800 096 1233; 00 44 207 158 01.

Снимка: Reuters