„Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение. Този филм е смел, неконвенционален, не е нещо, в което просто да участваш и да си свършиш работата”, каза българската актриса Ирмена Чичикова в ексклузивен коментар пред bTV по повод победата на филма на „Берлинале”.

„Не ме докосвай” взе голямата награда на фестивала – „Златна мечка”. Лентата е копродукция с българско участие на румънския режисьор Адина Пинтилие. Копродуцент е българката Мартичка Божилова, музиката е поверена на Иво Паунов, Ирмена Чичикова изпълнява една от главните роли, а Георги Налджиев има поддържаща роля.

Снимка: Getty Images

„Не можем да осъзнаем какво ни се случва. Усещането е страхотно. Първо, самата номинация беше голямо признание, да минем по червения килим. Филмът е много смел и радикален и не сме се и надявали на такова голямо признание”, каза Божилова пред bTV.

„Не е лесно такъв филм да бъде финансиран и представен на света, защото представя съвършено нов кино език и теми, които изваждат извън комфортната зона и зрители, и кино селекционери”, допълва тя.

Снимка: Getty Images

„Въобще не съм очаквала, че този кастинг ще ме отведе до червения килим на „Берлинале”, допълва Чичикова.