Пакистан заяви днес, че е отблъснал кратко нахлуване на индийските военновъздушни сили над оспорвания Кашмир, а Индия обяви, че е унищожила напълно бунтовнически лагер в отговор на кървавия атентат на 14 февруари в индийски Кашмир, съобщават световните агенции, цитирани от БТА.

Според индийски медии 12 самолета "Мираж" нанесли удари през нощта срещу лагери на бунтовническата ислямистка групировка "Джаиш е Мохамад" на пакистанска територия, при което има около 200 жертви.

На 14 февруари 41 индийски военни бяха убити в самоубийствен атентат, за който пое отговорност организацията, действаща от Пакистан.

„Авиацията нанесе удар рано тази сутрин и унищожи напълно лагер на терористи от другата страна на линията на контрол" (фактическата граница между Индия и Пакистан в Кашмир-б.р.), гласи съобщение на индийските власти в „Туитър”.

Говорител на пакистанската армия преди това обвини индийската авиация, че е нарушила линията на контрол: „Пакистанската армия веднага се мобилизира и индийските самолети се оттеглиха". 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!