Германските следователи, които поеха разследването на изчезването на Маделин Маккан обявиха, че разполагат с физически доказателства за нейната смърт, пише британският „Телеграф“.

Припомняме, историята с изчезването на малката Маделин е една от най-известните в света. Детето изчезна през май 2007 г., когато е било на три годинки. Историята на Маделин Маккан вдъхнови редица документални филми и независими разследвания, както и множество конспиративни теории.

Преди време германските власти арестуваха 43-годишният Кристиан Брюкнер, който е главен заподозрян за изчезването на детето. Според разследването Брюкнер се е намирал в Португалия, когато Маделин изчезва по време на почивка със семейството си.

Ханс Кристиан Волтерс, прокурорът, който следи разследването в Германия, обяви пред португалска телевизия, че „доказателства сочат за смъртта на детето“.

Той отказа да даде подробности какви точно доказателства са открити, но поясни, че са физически улики.

По-рано това лято бивш имот на заподозрения Брюкнер беше претърсен от полицията. На място беше открито тайно мазе, но все още не е ясно дали именно там са открити въпросните доказателства.

Разследващите са категорични, че имат доказателства, които поставят заподозрения на мястото на отвличането през 2007 г. Адвокатите, които работят по защитата на Брюкнер отричат всички обвинения.