Сериалът "Игра на тронове" е големият победител с 8 награди "Еми" за креативни постижения, сред които за визуални ефекти, съобщи Асошиейтед прес.

Сериалът на HBO, който следва историята на фентъзи епос поредицата "Песен за огън и лед", вземайки името на първата книга, бе отличен на церемония в Лос Анджелис, предхождаща 67-ата церемония за наградите "Еми" за праймтайм предавания.

Сериалът "Зловеща семейна история: Шоу за изроди" се нареди на второ място с пет отличия.
Награди "Еми" за креативни постижения за гостуващи актьори в драматичен или комедиен сериал получиха Рег Е. Катей за "Къща от карти", Марго Мартиндейл за "Американците", Джоан Кюсак за

"Безсрамници" и Брадли Уитфорд и за "Трансродител".
"Беси", биографична лента за Беси Смит с участието на Куин Латифа, бе отличена като най-добър филм, заснет за телевизията.

"The Jinx: The Life And Deaths Of Robert Durst" получи "Еми" в категорията най-добър документален филм или сериал.

На първо място с общо 29 награди се нареди телевизионният канал HBO, следван от Ен Би Си с 11 отличия. Наградите "Еми" за креативни постижения се връчват основно за технически категории, но има и отличия за хората пред камерите.

Сериалът "Игра на тронове" получи най-много - 24 номинации - и за наградите "Еми" за предавания в праймтайма, припомня Асошиейтед прес. На второ място е сериалът "Зловеща семейна история: Шоу за изроди" с 19 номинации. Следват телевизионните филми "Олив Китъридж" и "Беси" съответно с 13 и 12 номинации. "Къща от карти", "Момчетата от Медисън авеню" и "Трансродител" са с по 11 номинации.