Американският президент Доналд Тръмп избра Джордж Конуей – съпруга на своята скандална съветничка Келиан Конуей, за началник на отдел в министерството на правосъдието, пише в. „Уолстрийт джърнъл“.

Джордж Конуей ще защитава администрацията на Тръмп по искове, заведени срещу нея във връзка с новия миграционен указ на държавния глава, съобщава изданието.

Конуей е партньор в нюйоркска юридическа кантора. Завършил е Харвард, а после е учил в юридическия факултет в Йейл. Има голям опит в съдебни спорове, свързани с ценни книжа, сливания и придобивания на компании, договори и антитръстови дела.

Той е изготвил и досието за Върховния съд, което проправи пътя за гражданския иск на Пола Джоунс срещу президента Бил Клинтън. По време на показанията по случая Клинтън отрече да е имал афера със стажантката в Белия дом Моника Люински и това доведе до искане за импийчмънт.

Келиан Конуей дълго време правеше социологически проучвания за републиканците. Тя се присъедини към предизборния екип на Тръмп в момент, в който той изоставаше в сондажите в сравнение с опонентката си от Демократическата партия Хилари Клинтън. Келиан Конуей е също така близка с дъщерята на Тръмп – Иванка, и нейния съпруг Джаред Кушнър, който е друг влиятелен глас в кръга от приближени около Тръмп.

Използвани са материали на БТА