Хотелите в турския курорт Анталия се подготвят за туристическия сезон на фона на поетапното смекчаване на ограничителните мерки и постепенното връщане към нормален живот, съобщава в. "Хюриет дейли нюз".

Турският президент Реджеп Ердоган посочи миналата седмица, че завръщането към нормален живот ще стане постепенно в периода май-юли. Министърът на културата и туризма заяви от своя страна, че туристическият сезон се очаква да започне след празника Рамазан байрам.

Министерството издаде миналата седмица инструкция, за да информира хотелите за хигиенните мерки и мерките за социална дистанция, които трябва да предприемат през новия туристически сезон заради епидемията от коронавируса.

В съответствие с инструкциите хотелите са започнали да оформят фоайетата, басейните, плажните зони с цел осигуряване на социална дистанция.

Хотелите са поставили термокамери на входовете за измерване на температурата на персонала и гостите. Те ще използват също системи за дезинфекция за багажа на туристите.

Бюфетите ще бъдат премахнати и храната ще се сервира на гостите от персонала. Шезлонгите са поставени на плажа и около басейните на разстояние от 1,5 метра, а плажните кърпи се планира да се дават в чанти.

Електронните карти за стаите ще се дезинфекцират с ултравиолетови лампи. Стаите няма да се използват 24 часа след напускането на гостите, а в асансьорите ще се влиза поединично, с изключение на семейства.

Дистанционните за телевизорите и климатиците в стаите ще се дезинфекцират, а всички текстилни материали в хотелите ще се перат при температура над 70 градуса.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!