Джони Деп спечели знаковото дело за клевета срещу бившата си съпруга Амбър Хърд. В същото време обаче, и Хърд ще получи пари за нанесени щети.

Журито от съдебни заседатели взе единодушно решение, че Амбър Хърд е оклеветила и нанесла щети на Джони Деп, с написването на статия в "Уошингтън поуст" през 2018 г., в която твърди, че е жертва на домашно насилие.

Компенсацията, която журито отсъди за Деп е 15 милиона долара, значително по-малко от първоначално поисканите от актьора 50 милиона. 

Журито е постигнало съгласие, че актьорът също е нанесъл морални щети на Хърд по време на самото дело, затова тя трябва да получи 2 милиона долара от Деп.
 
След изчитането на присъдата от съда Амбър Хърт коментира, че е безкрайно разочарована.

Деп, който не присъстваше в залата, приветства решението и заяви, че журито му е върнало живота.

Делото продължи 6 седмици и двете страни твъдяха, че са били обект на насилие от партньора си.

При знаковото дело бяха показани още интимни записи от скандали на двойката.

Делото се превърна в шоу, което се  предаваше на живо в социалните мрежи и телевизионните екрани по цял свят, като и привлече огромна аудитория, която чу и видя в детайли подробности за проблемните отношения на двойката.

В Съединените щати поддръжници на движението "MeToo", в превод и "аз също" срещу сексуално посегателство върху жени са притеснени, че публичността на делото и изхода му могат да имат негативен ефект върху жертвите на домашно насилие, които по-трудно биха говорили за претърпените травми и биха търсили справедливост в бъдеще.