Хилари Клинтън каза, че няма да бъде много удачно съпругът й Бил да се занимава с аранжировката на цветята в Белия дом, но ще бъде от полза като домакин и съветник, ако тя бъде избрана за президент на САЩ догодина, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА. 

"Ще го питам за икономиката, как да се справим много трудните характери по света", каза Клинтън в предаване по телевизия Ен Би Си, от което бе излъчена днес кратка част. Тя допълни, че руският президент Владимир Путин е един от тези "трудни характери".

Тя отговори така, когато водещият Сет Мейърс я попита: "Понеже сте били първа дама, какви качества притежава съпругът ви, които да са подходящи за тази работа?"

Тя каза, че Бил Клинтън е чудесен домакин и обича да развежда гостите, но "да избира цветните аранжировки, може би не." И тъй като си пада по веганството - яде риба, но не яде месо и млечни продукти - "може да бъде полезен с информация какво да бъде менюто" за гостите вегани.

Мейърс я попита и дали ще бъде трудно да държи Бил Клинтън настрани, ако стане президент. "Може би има някои случаи, в които не искам да го правя", отговори тя и припомни пътуването на съпруга си до Северна Корея, за да освободи двама американци. "Никога не знаеш кога ще ти потрябва", отбеляза тя.