Четиринадесет души са били арестувани при полицейска акция срещу предполагаема престъпна мрежа, извършваща контрабанда на големи количества алкохол от България и препродаването му в Гърция, съобщи гръцката полиция, цитирана от в. "Катимерини".

Всички заподозрени, включително други двама предполагаеми членове на бандата, които са идентифицирани, но все още не са заловени, са изправени пред обвинения в участие в престъпна организация, фалшификация и нарушаване на законите за търговските марки, пазарните регламенти и митническия кодекс.

При акция на полицията в южната ни съседка са арестувани общо 14 души – 10-ма гръцки граждани и 4-ма чужденци, по информация на БНР – българи. Всички те са били задържани в четвъртък.

Финансовата полиция заяви, че членовете на групата внасяли поне веднъж седмично алкохол или алкохолни напитки, произведени в България, които транспортирали до две незаконни дестилерии и четири склада в централната част на Атина.

След това те им слагали етикети на гръцки или други фабрични алкохолни напитки и ги разпространявали в магазините за алкохол в областта Атика или ги доставяли с куриер до различни места в страната.

При извършените обиски в складовете и домовете на заподозрените полицията е конфискувала общо 19 140 литра алкохол, 3431 различни алкохолни течности и 21 901 бутилки напитки.

Властите оценяват размера на укритите данъци и такси на 810 000 евро. Издирват се още двама членове на престъпната организация.