Пожар избухна в стара жилищна сграда в оживения квартал Коулун в Хонконг и уби поне 5 души, а 19 са ранени. На мястото на инцидента са пристигнали пожарникари и пътна полиция, като някои околни пътища е трябвало да бъдат отцепени, което е нарушило движението в сутрешния час пик, предаде Ройтерс. 

Пламъците са избухнали пред фитнес център на първия етаж и бързо са се разпространили към горните етажи на сградата.

Снимка: bTV

Пожарът е оценен на трета степен в петстепенната система на града и е бил потушен един час след като противопожарните служби са пристигнали на място. 

Най-малко шестима от ранените са в тежко състояние, съобщават от местната болница, като състоянието на един от тях е критично.

Снимка: bTV

Административният директор на Хонконг - Джон Лий, изрази съболезнованията си към семействата на жертвите и заяви, че съответните служби са инструктирани да окажат помощ на всички засегнати от пожара. 

Хонконг има някои от най-гъсто населените и най-високите жилищни блокове в света. Смъртоносните пожари са често срещани, особено в по-бедните квартали, поради което през последните десетилетия мерките за безопасност бяха засилени.