Голям пожар е избухнал в южната част на Лондон, в близост до ЖП гарата „Elephant & Castle”, пише британското издание „Дъ Сън“.

Инцидентът се е случил около 14:00 ч. британско време. Според свидетели огънят е бил придружен от пукащи звуци, наподобяващи тези на експлозия.

Кадри от мястото на инцидента, публикувани в социалната мрежа „Туитър“, показват огромен стълб черен дим. Огънят е обхванал и търговски обект, намиращ се в близост до гарата, телефонна кабина и няколко паркирали наоколо автомобила.

Запалили са се три търговски площи, разположени под железопътната линия близо до станция "Елефант енд касъл", южно от река Темза, както и 6 автомобила и телефонна кабина, съобщи в "Туитър" лондонската пожарна. Тя призова хората да избягват района и да държат прозорците си затворени.

По информация на лондонската полиция инцидентът може да е причинен от спукване на подземни газови или кислородни тръби и не е свързан с терористичен акт.

В гасенето са се включили 100 огнеборци, съобщава "Франс прес". Полицай и цивилен са били откарани с линейки, след като се нагълтали с дим, съобщи кметът на британската столица Садик Хан.