Гмуркач с шнорхел е получил нараняване на крака като твърди, че е бил ухапан от синя акула край бреговете на великобританския район Корнуол, съобщава Би Би Си.

Смята се, че инцидентът е станал по време на организирано пътуване по обяд на 28 юли.

Говорител на Агенцията за морска брегова охрана каза, че техен екип е отишъл в пристанище Пензанс, за да предаде пострадалия на грижите на медиците.

От компанията, организирала гмуркането с шнорхел, казаха, че подобни инциденти са "изключително редки". “Както знаем такива неща се случват, когато поемем риска да бъдем с диви животни в тяхната среда”, добавят те. 

Съобщава се, че раненият е намерил ухапването за „много сериозно“. 

В изявлението се добавя: „Ние незабавно въведохме в действие нашия план за реагиране при извънредни ситуации, като на засегнатото лице беше оказана първа помощ”.

Говорител на морската брегова охрана каза: „Изпратихме наш екип, който се срещна с гмуркача. Той подозира, че е бил ухапан от акула”. 

Сините акули посещават Обединеното кралство през летните месеци от Карибите и е известно, че се хранят главно с дребни риби и калмари. Смята се обаче, че те нападат морски птици и други малки акули.