Главният преговарящ на Евросъюза за Брекзит Мишел Барние съобщи в свой пост в "Туитър", че е дал положителна проба за коронавируса.

69-годишният Барние допълни, че е в добро състояние и с добър дух и следва дадените му препоръки. Екипът му е сложен под карантина.

"Към всички, които са заразени и за тези, които са под карантина - ще преминем през това заедно", написа главният преговарящ на ЕС за Брекзит.

След като стана ясно, че Барние се е заразил с коронавирус, председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви, че ще се тества за COVID-19, съобщи говорител на комисията.

Той отбеляза, че засега Фон дер Лайен няма признаци на заболяването и се е срещала с Барние за последен път преди около две седмици. 

Преговорите за бъдещите отношения  между Обединеното кралство и ЕС трябваше да продължат тази седмица в Лондон. Те бяха отменени заради коронавируса. 

Според редица експерти, удължаването на преходния период вече изглежда неизбежно. Великобритания обаче продължава да настоява за спазване на досегашните срокове, т.е. до края на тази година.