Германските следователи смятат, че отвлечената Маделин Маккан е мъртва. Момиченцето изчезва когато е на 4-годишна възраст от хотелска стая в комплекс в Прайя де ла Луж, Португалия.

Вчера от „Скотланд ярд“ обявиха, че за първи път от години имат заподозрян за подозрението – 43-годишен германец, осъждан за педофилия, който е засечен в близост до хотела, в който е почивало семейство Маккан.

„Разследваме този мъж по подозрение за убийство. Смятаме, че Маделин Маккан е мъртва“, заяви Кристиан Волтерс от германската прокуратура.

Германецът, който в момента се намира в затвора в Германия за други престъпления се казва Кристиан Бруекнер. Според местни медии същият мъж е излежавал 7-годишна присъда в Португалия за изнасилване на американка през 2005 г.

„Имаме причина да смятаме, че има други хора, освен заподозрения, които да имат знания за протичането на престъплението или къде е скрито тялото. Обръщаме се към тези хора с молба да се свържат с нас и да ни дадат тази важна информация“, призоваха от полицията.

От полицията във Великобритания заявиха, че все още категоризиран случая на Маделин Маккан като отвличане, тъй като няма конкретни доказателства детето да е мъртво.

43-годишният Бруекнер попаднал в полезрението на германската полиция през 2013 г. Тогава след призив от семейство Маккан, полицията получила информация за мъжа, но тя не била достатъчна за арест, а само за наблюдение.

„Информацията, с която се сдобиваме по време на разследването увеличава нашите подозрения, че това е извършителят на престъплението“, заявиха от германската полиция.