Българо-гръцкото семейство, живеещо от няколко месеца на летището в Мюнхен само и само да не се връща към бедността в Солун, намери нов подслон.

Тричленното семейство, съставено от гръка Атанасиос, неговата българска половинка Албена и 15-годишният Николай, спеше по пейките в една от чакалните на летището от 6 месеца. Семейството се изхранваше като събираше пластмасови и стъклени бутилки и ги предаваше за рециклиране срещу дребни суми. Служители на летището също помагаха на закъсалата фамилия с каквото могат.

По Коледа обаче състрадателна германка, чието име не се съобщава, им предложила да се преместят да живеят в нейния апартамент. Жилището е малко, съставено от две стаи, но е по-добре отколкото семейството да спи по пейките в чакалнята.

Главата на семейството дори успя да си намери работа. В средата на януари той ще получи първата си заплата, а дотогава семейството ще трябва да изкара с 18 евро.

Двойката се запознава през 2007 г. в Солун, когато Атанасиос е ди джей в местно радио и дори има нощно заведение. С настъпването на кризата обаче той остава без работа, продава заведението и накрая се преквалифицира в продавач на плодове и зеленчуци. Но и това не го спасява от мизерията.

Тогава Атанасиос и Албена решават да заминат за Германия, за да си опитат късмета там, но начинанието се оказва безуспешно, тъй като в страната вече са пристигнали много гърци и намиране на работа, дори като чистачка, се оказва трудно.

Накрая българо-гръцкото семейство решава да живее на летището в Мюнхен по примера на филма "Терминал" на Стивън Спилбърг.