Полицията в Германия задържа заподозрян за изнудването на супермаркетите в страната и Европа с отрова. Арестът е станал благодарение на конкретни сигнали от граждани.

Още днес прокуратурата ще поиска от съда заповед за постоянното му задържане. Срещу него най-вероятно ще бъде повдигнато обвинение в опит за убийство.

„Става дума за 53-годишен германски гражданин. Ако разследването потвърди намеренията му да убива хора, тогава ще му бъдат повдигнати и обвинения за предумишлено причиняване на смърт”, посочи прокурор Александер Богер.

Мъжът е действал сам. Полицията е открила в контейнер за боклук до дома му същите дрехи, в които е облечен човекът от разпространените снимки, както и лаптоп.

„От четвъртък до този момент сме получили 1500 обаждания и 400 имейла от хора, които ни насочваха. Някои бяха просто притеснени граждани и искаха информация, но отсяхме 300 сигнала, които съдържаха конкретни улики", обясни зам.-началникът на полицията в Констанц Уве Щюрмер.

Властите все още не са отменили предупреждението към клиентите в магазините.

Изнудвачът в Германия поиска 10 млн. евро, за да каже в кои супермаркети е поставил отровени бебешки храни и други хранителни продукти. Днес изтича срока за плащане на откупа, като в противен случай мъжът заплаши, че ще отрови още продукти.